Yaradılışın Öyküsü: Apple

Elma Bahçesinden, Silikon Vadisine...
Steve Jobs adlı gencin evinin garajında başlattığı serüven sürüyor. Ülkemizde sadece profesyoneller ve tasarım meraklılarının ilgisini çekse de, dünyada oldukça yaygın bir marka. Amerika’da Ipod’u olmayan genç neredeyse yok.

Bu markanın yaratılışına geldiğimizde ise, markaya ismini veren Apple, Steve’in canı sıkkın zamanlarda gittiği elma bahçelerinden alıyor adını. 20’li yaşlarında Steve, Bob Marley dinleyip,  elektronikle ilgilenen kafası dumanlı bir gençti. Liseden sonra üniversiteye gitmeye değmeyeceğini düşünen Jobs,  bugün Apple’ın CEO’su olmak için az uğraşmadı. Silikon Vadisindeki iktidar mücadelesini bir bir kazanan Steve,  Apple haricinde bugün Walt Disney Stüdyolarının da en büyük hissedarıdır.


Tasarımlarıyla ön plana çıkan Macintosh, AppleI, AppleII, Macbook, Iphone, Ipod, Ipad… İnsanlar artık ihtiyacı olduğu için Apple almıyorlar. Seçkin tarzda bir ürün almakla, belli bir statü sahibi seçkin bir kesime dahil olmanın heyecanını yaşamak veya kullanım kolaylığının avantajlarından yararlanmak için biraz fazla para ödemeye hazır olduğunda, Apple satın alıyorlar.*

Müşteri alışkanlıkları üzerine yapılan bir ankette, insanlara neden Ipad aldıkları soruluyor. Cevaplardan Apple’ın tüm ürün grubuna sahip olmak istediklerini söyleyen bir grup olduğu anlaşılıyor. Ipod ve mac’i olan biri neden ipad’e de sahip olmasın? Yeni alışkanlıklar yaratan Apple daha bir çok ürünle piyasayı karıştıracağa benziyor.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Hassas Birisi

Çiçeksepeti Eğrisi

Karfurda Başıma Gelenler