İlk Tweet, İlk Heyecan

22.Aprl.09 ilk tweet

Bugün tweetlerimi şöyle bir gözden geçirdim de, bazen saçmalayıp bazen de toplumsal mesaj içerikli paylaşımlar yapmışım. Misal ilk tweetime, ne biliyor musun?

Evet bu? Şimdi diyeceksin buda nesi? Bu tweet gösteriyor ki, marka bağımlılığım yüksek.
Tee fii tarihinde(fii de kim; hemen google search) bir site açılmış adı ‘televidyon’. M.Serdark.K var olayın içinde. Alkışlarla yaşıyorumlar, yahoytler… Birkaç komik adam toplanıp televizyon gibi site yapmışlar. Takipçilerim bilir ki bunlar az sayıdadırlar.

Televidyonun açılış tarihi benim ilk tweetimi attığım tarihlere denk gelir. Ki o aralar kesin şu an okuduğun blogta da bir yazım olmuştur. Tamam, site güzle olabilir, sen bu videoları izleyerek adsl kotanı dolduruyor olabilirsin ama sanki cebine harçlığını bu adamlar koyuyormuş gibi ilk tweetini televidyona harcamak da ne oluyor?

Buradan gençlere tavsiyem şu. Eğer herhangi bir sosyal mecraya üyelik yapacaksanız, oturun düşünün. Şimdi bu benim ilk yazım olacak ne yazsam ulan. Günün birinde ölsem kalsam, arkamdan ne derler gibi düşünün. Bu şaka değil. Çünküm tüketim kültüründe yaşıyoruz. Dün arkandan mektupların konuşulurken, bugün facebook iletinle tweetinle konuşulacaksın. Gazetelerin 2. sayfalarında ‘Son tweeti bu oldu!’ yazacak. Bunlar şaka değil gerçek(2). Bunlar, uzaylıların bir gün dünyayı ele geçireceği gibi bir gerçek. Çok afedersiniz gülmeyin.

Konumuza dönüş yapacak olursak. Şimdi düşünüyorum da niye ilk tweetimi ‘televidyon’ diye yazmışım. Televidyondaki ‘bi müsaade et ve teknosohbete’ daldığım için mi nedir, kendime anlam veremiyorum? Pişman mıyım? Hayır? (Bindefadahaolsayinetelevidyondiyetweetatarım)Ama insan başka mesaj atar yaaa. Bu ne televidyon? Tırt.

Televidyon yetkililerinin(birkaciyiadam) yerinde olsam bena hemen bir kutlama maili atar, sadık müşteri grubuna dahil eder, bardak, tshirt falan verirdim, ki son tweetimi de televidyon içerikli yapayım.

Bu yazıdan ne anladık?

1.bu yazar marka iletişim stratejileri denen derse çalışıyor internet başında.
2.bu yazar kendini bir... sanıyor.
3.televidyon ne ki?(googlesearch)

Yorumlar

Yorum Gönder

anlat hadi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hassas Birisi

Çiçeksepeti Eğrisi

En Kötü Düşüşlerim