Hamile Kalmayı Düşüyor Musunuz?

Affedersiniz ama doğamızın içine ettiniz. Çalışanının her zaman yanında yer alan insan kaynakları maalesef sizin istediğiniz zaman üremenize izin vermiyor. 

Kadınlar uzun süredir iş görüşmelerinde şu soruyla karşı karşıyalar: Önümüzdeki 2 yıl içerisinde hamile kalmayı planlıyor musunuz? 

Açıkçası: "Eşinizle ne zaman çocuk yapma maksatlı sevişmeyi düşünüyorsunuz? Şu an herhangi bir doğum kontrol yöntemi ile korunuyor musunuz? Ha, eğer korunmuyorsanız bilelim. Şirket olarak henüz evli ve çocuklu bir çalışanın yükümlülüğünü kaldıracak durumda değiliz. Hatta zahmet olmazsa negatif gebelik testinizi de işe başlamadan evraklarınızla beraber teslim etmenizi isteyeceğiz."


İşin enteresanlığı şurada. Erkek adaylara aynı sorunun asla yöneltilmemesi. Çünkü eşinizi hamile bırakacak mısınız, spermleriniz yeterli kalitede mi diye sormak ayıp. Bir de insan kaynakları görevlisi genellikle kadın olduğundan bu soruyu soracak cesarette olmayabilir. Zaten bir ailede biri hamile kalacaksa elbette ki bu kadın olmalı. Doğurmalı, emzirmeli, gece kalkıp pışpışlamalı. 

Onca insan tüp bebek, aşılama gibi yöntemlerle uğraşırken, çocuklarının geleceği için iş kollayan anne adayları, maalesef şansınıza küsün. Öyle hadi çocuk yapalım, ben hamile kaldım napıcaz yok. Kırın dizinizi oturun. Ya istifa edin ya da çocuğu unutun. 

Bu konuya şuradan takıldım sevgili okuyucu. Geçenlerde yaklaşık 1 yıldır evli olan bir tanıdığıma haddim olmayarak sordum. Çocuk mocuk, düşün müyor musunuz? Yok mu planda diye. Utana sıkıla cevap verdi: İşe yeni girdim.

Çocuk dediğin planlı-programlı oluyor. Öyle kafana göre hadi çocuk yapalım, benim hormonlarım tavan yaptı bey yok! Sonra neden böyle oldu bu çocuklar, böyle dünyaya çocuk mu getirilir diyorsunuz... 

İstiyorum ki çocuklarımız geniş zamanlarda olsunlar, şirketlerin büyüme süreçlerine takılmasınlar. "Yavrum sen bizim şirketin tam birleşme dönemine denk geldiğin için haliyle biraz geciktin. Normalde biz seni Ocak ayı gibi planlıyorduk" demesin anaları yavrularına.

Boy boy çocuklarınız olur inşallah...

İK'ya not: Bekarım, henüz çocuk düşünmüyorum.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hassas Birisi

Çiçeksepeti Eğrisi

En Kötü Düşüşlerim