Womanizer Film Önerileri



Bazı film listelerimi insanlıkla paylaşma kararı aldım. İlk listem kadınlar için geliyor. Seçtiğim bu filmlerin ortak özelliği içinde kadın geçmesinden öte kadınlara gaz vermesi. Fimlerin hepsini size anlatıp asabınızı bozmayacağım tabi. Neden izleyelim, neden izlemeyelim cevaplarını arayacağız. İyi seyirler. Bir de okumalık müzik ekliyorum buraya onu da çalın arkadan tın tın tın.






Julianne ablamızın yaşlılık
filmlerinden:
 "Still Alice" 
Kendisini bu aralar ne yazık ki yaşlılık filmlerinde görüyoruz hep. Dipnot kendisi bu Aralık'ta 55 yaşına giriyor. Still Alice'ı sinemada izledikten 1-2 ay sonra Filmekimi ile Freeheld'de gördükten sonra yaşlı filmlerine olan merakının arttığını da hepimize ispatlamış oldum. Bu filminde alzheimer hastası bir dilbilim profesörünü canlandıran yaşlı aktristimiz benden 6 puan alsa da imdb seyircisi 7.5 puanı kendisine hak görmüş olacak ki; bu filmle julianne moore en iyi kadın oyuncu oskarını aldı götürdü. Ne demişler: yiğidi öldür hakkını ver.




Jennifer ablamız da haliyle yaşının verdiği rehavetle biraz daha sakin biraz daha ruhsal filmlere yöneldi. Haliyle bu senenin Altın Küre'sini de Drama Dalında En İyi Kadın Sinema Oyuncu'su seçilerek evinin salonuna yerleştirdi. Kariyerinin bu döneminde klasik romantik aşık anaç tavrından bir şey kaybetmedi tabi Jennifer. Bu filmde de aynı tadda, klasik romantik komediye alışmış kızlarımız için fazla sanatsal gelecek, sinema salonunda üfleyip püflemenize sebebiyet verecek bir filmle karşımıza çıktı. Ben bu filmi tabi ki yalnız bir günümde kendi başıma izlemiştim ve oldukça iyi gelmişti. O yüzden kendisine notum 6.5 oldu. Tebrikler Jennifer bu sefer şaşırttın.




Bizim asabımızı bozup, keyfimizi kaçıracak beylere izletmelik bir film daha: Gone Girl. Daha önce kitaptan uyarlanan böyle heyecan dolu, zeka pırıltıları olan bir film daha izledim mi bilmiyorum. İzlediysem de bu en iyisiydi sanırım. Ben Affleck'in o sinir bozucu yakışıklı suratını yerle bir eden 2 çocuk annesi tam bir İngiliz hatunu olan Rosamund Pike, Gone Girl ile tüm ihanet mağduru kızlarımızın takdirini topladı. Yine yalnız başıma izlediğim, film sonunda yürü be kim tutar, senin zekana kurban naraları attıran filmde namı-diğer Barney Stinson'ın da yer alması da bu filmi izlemek için bir sebep olabilir. Neil Patrick'in sevimli 2 kızı ve yakışıklı eşi David Burkta'yı gördükten sonra kendisi hakkındaki fikriniz değişir gibi olduysa da değişmesin. Aslanlar gibi beyefendi tavrını bu filmde bir kez daha alkışladık. Tabi ki de yönetmenimiz David Fincher bu filmi izlemek için gayet yeterli bir sebep olsa da harika oyunculukları da söylemeden edemeyeceğim. Gone Girl için puanım 8.




Veee kadın filmi denince akıllara gelen tek ismi anmadan geçemezdik: Woody Allen. Film boyunca gördüğümüz louis vuitton çantalarıyla Cate Blanchett'ten mükemmel oyunculukla beraber izleyeceğiniz Blue Jasmin ağırlıklı sarı tonda bir film. İzleyince anlayacaksınız bahsettiğim bu canlı sarı rengini. Woody Allen severler için keyifle izlenecek bir film olmasına rağmen listedeki diğer filmler arasında eh işte sıralamasında yer alıyor. Pazar günü öğlen 3-4 sularında kızlarla keyifle izlenecek bir film olmuş. Bu filmi annemle seyredip o zaman çok beğenmiştik. O yüzden puanımın önemli bi kısmı anneme olan özlemimle alakalı olarak 7.3



Tim Burton filmlerini çok bilmesem de fragmanını gördükten sonra kesinlikle izlemem gereken filmler arasına kendisini alıp, çok kısa bir süre sonra kendimi sinemada buldum. Kadın zekasının takdir topladığı, çocuk hikayeleri içeren filmleri sevsem de bu filmde bitmeyen, izleyiciyi belli bir saaten sonra zorlayan bir senaryo vardı. Bu yüzden de Big Eyes için puanım 7 oldu. Big Eyes, Amy Adams'ın bukleli sarı saçlarıyla çocuk resimleri yaparken izlemek bile filmin izlenmesi ve intikam yeminleri etmek için güzel bir tercih olabilir.





İzleyin demiyorum. Her insana tavsiye edilecek bir 
film değil çünkü. 2014 yapımı bu filmle çok benzer isme sahip başka bir film de var, onla karıştırmayın. Jose Saramago'nun romanından çevrilen. O da güzel aklınızda olsun. Yalnız bu film bolca soğukluk ve sessizlik içeriyor. Norveç-Hollanda yapımı bu filmde hareket aramak, sessizliği sorgulamak oldukça yersiz kaçacaktır. Blind, çoğu hanım kızımız için izlenecekler sırasına giremeyecek olsa da beni oldukça etkileyen, durgunlaştıran filmlerden olmuştur. Bu film için daha fazla konuşmak istemiyorum, puanım 7.


Kendim için oluşturduğum listenin tamamına şurdan ulaşıyoruz: Womanizer Movie


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hassas Birisi

Çiçeksepeti Eğrisi

Karfurda Başıma Gelenler