Çiçeksepeti Eğrisi


Çiçek almayı sevenler eminim beni çok iyi anlayacaktır. Çiçeklerle arası iyi olmayanlar ise oh işte biliyordum diyecektir yazının sonunda. 

Bir ara benim de çiçek almayı çok sevdiğim bi dönem oldu. Çiçeksepeti’ndeki Sevgililer Günü kategorisini siteye komple ben yüklesem inanın hiç zorlanmazdım. Ürün kodları, başlıkları, fiyatlandırma bunlara çok hakimdim. Hayır ben göndermiyordum, bana geliyordu çiçekler. Vazoda güller, sepette papatyalar, gülen suratlı kekler, lilyumu, garberası benden sorulurdu. Bonnyfoodların, kalpli keklerin çıktığı o karanlık dönem evet. Keklerin tadı iğrençti. 

Konudan bağımsız olacak ama şöyle de bir durum var. Herhangi bir ofiste bulununca(hangi pozisyonda olduğunuzun önemi yok) çiçek alma eşiğiniz artıyor. Sadece sevgilinizden değil, eşinizden dostunuzdan, müşterinizden vs. Ofislerin gerekliliği gibi bir şey çiçek alıp vermek. 

Konuya dönecek olursak. Sevgililer günü, doğum günü, yıldönümü kutlamalarında çiçek alıyordum. Ya çiçeksepeti’nden ofise geliyordu ya da bizzat elden teslim ediliyordu. Romantik şeyler bunlar. İnsanın hoşuna gidiyor. Bunu anlatıyorum çünkü; feyz alın diye. Çünkü normalde çiçek almaya alışkan bir insan değilim. Yani her özel olayda çiçek almaya alışkın değilim. Evimizde öyle bir adet yoktu. Babamın anneme çiçek aldığını hiç hatırlıyorum. 

Gel gelelim ben bir ofiste çalışırken ve o sırada da birkaç seneyi aşmış düzenli bir ilişkim varken, çiçek alma sıklığımda bir değişim yaşandı. Ucuzundan pahalısına, ışıklarda satılanından, mahalle çiçekçisine irili ufaklı epey çiçek geçti elime. Bilmiyorum etrafımdakiler kıskanıyor muydu ama hoşuma gidiyordu bu çiçek işi. Çünkü durduk yere çiçekler gelmeye başlayınca herhalde çok aşık oldu bana ya kıyamam, ben o kadar seviyor muyum acaba bunu diye düşüncelere kapılıyorsunuz. İşin ilginç yanı ne duygu durumumuzda ne de karşı tarafın ekonomik durumunda öyle ekstra bir değişiklik de yoktu. Normal süregelen bir ilişki içinde gelen çiçek sayısı artıyordu. Çiçeksepeti sevgili kategorisine yeni eklenen hangi çiçek varsa, ertesi gün benim elimde oluyordu. 

Keyfimin kaçtığı bir gün üşenmedim, bu çiçeklerin geliş tarihlerine baktım. Kartların üzerinde tarih yazmıyor, hayır(bu da büyük bir eksikliğidir çiçeksepetinin). Tek tek gönderdiğim teşekkür mesajlarına, fotoğraflarına baktım. Arkadaşlar evet, acı son. Benim aldatılma tarihime ne kadar yaklaşıldıysa benim çiçek kalitem de o derece artıyordu. Artan düzenli bir grafik yani. Utanmasam excelini çıkarırdım o tarihlerin ve çiçek boyutlarının, ama utandım. Sonlara doğru ise kesenin ağzı bayağı açılmıştı. Grafikte ani bir yükseliş vardı. İşte o zaman ayrılık kararı verdiğim hafta oldu. Bir de bunun aldattım ama bak özür çiçekleri kısmı var, oraya hiç girmiyorum. O gün bugündür sebepsiz çiçek almalardan işkillenirim.

Sevgililer Gününüz kutlu olsun, çiçekleriniz bol olsun❤️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hassas Birisi

En Kötü Düşüşlerim