Hassas Birisi

Çoğu şeyin eğitimle hallolabileceğini söylüyor insanlar, ne saçma. Çoğumuzun eğitilemez olduğunu düşünüyorum. Kendim de dahil. Bazı konuları öğrenmeye direniyoruz. Bunu nerden çıkardığıma gelecek olursak, söyleyeyim. 

Karşındakinin nasıl hissettiğini önemsemeden sadece kendi duygularımızla hareket ediyoruz çoğu zaman. Söylediklerinin bana ne faydası olabileceğini düşünüp, sebepsiz bencil davranışlar gösteriyoruz. Başarı kıskanmak, sevgi kıskanmak… bunlar bitmiyor. Hatta acı kıskanan insan bile var. Kıskanmak kötü değil doğal bir davranış. Sende yok olanı isteme. Buraya kadar çok normal. 

Hassas birisin diyorlar hatta. Aşağılamak için bazen. Sen de çok hassassın her şeyden etkileniyorsun diyorlar. Ben değil benim bazı arkadaşlarıma. Özellikle kadın olanlara bazen gaylere. Hatta bu davranışı bazı cinslere özel olduğunu düşünen bile var. Freud’un histeri hakkında söyledikleri gibi. 

Biriyle gerçekten bir çıkarınız olmadan anlaşabilmek çok zor olmamalı. 

Bazı duyguları gerçekten yaşamamız gerekiyor belki de. Mesela ölüm duygusunu bilmeyebiliriz; ama bir arkadaşımızın annesi ölünce bunun nasıl bir duygu olabileceğini tahmin edebiliriz sadece. Hemen ya benimki de ölseydi nasıl olurdum, dayanabilir miydim deyip kendi dünyamıza çekiliriz. Ve birazcık da seviniriz, şükrederiz neyse ki benimki hala hayatta diye. 

Eksik kalmış bir yazı(31 Ekim 2021) 

Düzenlenmiş bir yazı.(8 Mayıs 2022)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çiçeksepeti Eğrisi

En Kötü Düşüşlerim